Пумпа за зголемување на пенисот

Незадоволството од големината на пенисот може да биде сериозна пречка за градење на личниот живот на мажот. „Благодарение" на ова, тој често е во состојба на постојан стрес и сомнеж во себе. Што се однесува до зголемувањето на пенисот, има добри критики во однос на пумпите.

вакуум пумпа за зголемување на пенисот

Видови и карактеристики

И покрај надворешните разлики, механизмот на дејство на пумпите е доста сличен. Со помош на вакуум, секој уред создава средина со низок притисок, што доведува до активно пумпање крв долж градиентот на притисокот во пенисот. Пополнувањето на кавернозните тела на пенисот со крв ќе ја зголеми неговата големина за неколку сантиметри. Бројот на cm со кои ќе се случи „растот" на органот ќе зависи од многу фактори: пластичност на ткивото, возраста на мажот и анатомски карактеристики. Затоа, не е секогаш можно да се предвиди резултатот од употребата.

Класификација на пумпи според механизмот на зголемување на пенисот:

 • Прирачник. Предноста на рачните уреди ќе биде мала цена. Според мажите, недостаток на уредот е потребата да се создаде вакуум рачно.
 • Електрични. Работата на уредот е многу полесна. Уредот создава вакуум поради електричната енергија. Управување - копче. Како недостатоци, мажите ја посочуваат цената.
 • Вода. Нов уред, недоволно тестиран од домашниот потрошувач. Производителите укажуваат на тоа дека уредот е лесен за ракување и безбеден, додека ефикасноста во однос на зголемувањето на пенисот на никаков начин не е инфериорна во однос на „класичните" модели.

Постојат подвидови на уреди кои ви дозволуваат да ја зголемите големината на пенисот. На пример, делувајќи само на горниот дел од пенисот. Ефективноста на овој вид на уред е доведена во прашање, бидејќи не е сосема јасно како се создава вакуумот, дали ткивата на пенисот се штипнати и дали механизмот на дејство е доволно безбеден.

Изборот на пумпа е одговорна работа. Некои мажи можеби нема да имаат среќа првиот пат, па затоа не треба веднаш да го купите најскапиот уред. Подобро е да го испробате уредот по разумна цена, а потоа, ако резултатот во однос на зголемувањето на пенисот е задоволителен, ќе биде потешко да се купи новитет.

Начин на примена

Начинот на примена во голема мера зависи од карактеристиките на уредот. За почеток, ќе ве запознаеме со општите правила за работа на пумпи. Општи упатства за употреба:

 • Пумпата треба да се исчисти. Уредот мора да се мие под топла проточна вода, користејќи детергенти кои не предизвикуваат оштетување на материјалот на пумпата. Користете врела вода, хемикалиите се забранети.
 • Забрането е фрлање, удирање, стискање на производот!
 • Чувајте ги пумпите на место заштитено од директна сончева светлина, температура на складирање - не повеќе од 35 степени.

Дополнителни препораки се однесуваат на употребата на вакуумски пумпи. Пред да ја ставите пумпата, производот или кожата на пенисот мора да се третираат со специјален лубрикант. Употребата на нафта и импровизирани средства е неприфатлива. Пожелно е да се зема лубрикант на маснотии. На самиот пенис, покрај подмачкување, можете да нанесете крема за раст и подобро истегнување на ткивата на пенисот.

Следно, член се внесува во уредот и почнува да пумпа воздух. Внатре се создава негативен притисок поради испумпувањето на воздухот, а крвта навлегува во пенисот долж градиентот на притисокот. Уредот мора да се држи со слободна рака, додека ја пумпа крушата со втората. Внимание: ако воздухот не се испумпува, проверете го вентилот. Мора да се затвори!

Треба да „работите" до благо поцрвенување на пенисот и чувство на наплив на крв (ерекција). Вакуумот се задржува до 30 секунди. При користење на пумпата не треба да има изразена болка, модринки, болки. По 30 секунди, вентилот се отвора и воздухот влегува во пумпата. Следниот „пристап" се спроведува по исчезнувањето на ерекцијата. Една постапка со уредот трае не повеќе од 15-20 минути.

Првиот пат кога треба да ја користите алатката 1 пат за 2 дена, а потоа дневно 2 недели. Подобро е да се спроведе постапката пред спиење, 1-2 часа пред спиење. Почетното време на експозиција не треба да биде повеќе од 1 минута, од 3-та недела можете да го зголемите на 2 минути. Паралелно со пумпата, дозволено е да се користи прстен за ерекција што се носи на основата на пенисот. Уредот го одложува одливот на крв и помага да се одржи ерекцијата подолго време.

Електричните се користат на сличен начин, само уредот сам пумпа воздух кога ќе се притисне копче. Постојат разлики во работата на хидропумпите. Подобро е да се направи постапката во туш или бања. Прво, апаратот се полни со вода и цврсто се притиска на телото. Во исто време, и самиот маж може да биде во бањата, делумно потопувајќи го пенисот во вода. После тоа, со двете раце, нежно притиснете ја пумпата неколку пати, така што водата ќе излезе од апаратот низ вентилот и ќе се создаде вакуум.

Понатаму, на мажот му се препорачува едноставно да се опушти и да легне 1-2 минути. Условите за работа се исти како кај вакуумските рачни пумпи: нема изразена непријатност! По одреденото време, треба да го намалите притисокот, да го отстраните уредот и да го масирате пенисот околу 30 секунди. Можете да вршите дејства 3 р / ден за 15 минути.

Контраиндикации

Контраиндикации за употреба на пумпи може да бидат апсолутни и релативни. Апсолутни се:

 • Дијабетес.
 • Тешки заболувања на црниот дроб, бубрезите, кардиоваскуларниот систем.
 • Фимоза, парафимоза, слични болести на кожичката на пенисот.
 • Нарушувања на крвта, особено оние придружени со зголемен ризик од модринки и крварење.
 • Аномалии на анатомскиот развој на пенисот.
 • Зголемена тенденција за тромбоза.
 • Ингвинална хернија.

Релативните контраиндикации вклучуваат оштетување на кожата на пенисот и главата на пенисот, кожни болести. Не можете да ја спроведете постапката за сексуално преносливи инфекции.

Добрите и лошите страни

Несомнена предност на апликацијата е зголемување на пенисот без сложена операција, што обично е проследено со долг период на опоравување. Постапката не бара мажот да биде одвоен од секојдневните активности: доволно е да посветите буквално 15-20 минути од вашето лично време на грижата. Дополнителна предност е отсуството на потреба од консултација со лекар, бидејќи можете да нарачате пумпа анонимно преку Интернет. Иако оваа ситуација може да биде опасна ако мажот има барем една контраиндикација, за која може да знае само специјалист. Во таква ситуација, процедурата за зголемување на пенисот со пумпање може да доведе до сериозни компликации.

Недостатоци и компликации:

 • Модринки и болки. Член може да се оштети на ист начин како и секој друг орган. Патем, постои дури и таков медицински термин како фрактура на пенисот што се јавува кога некој орган е повреден поради физички удар.
 • Отекување на пенисот (веројатно поврзано со стагнација на крв и формирање на поткожен хематом).
 • Меѓу недостатоците, многу мажи ја истакнуваат нестабилноста на ефектот: штом ќе исчезне ерекцијата, пенисот ја добива својата поранешна големина.

По анализата на сето погоре, како и читањето на мислењата на експертите, можеме да заклучиме дека ефективноста на постапката во голема мера ќе зависи од индивидуалните карактеристики на мажот. Невозможно е однапред да се предвиди растегливоста на ткивата на пенисот, како и други значајни карактеристики. Во секој случај, пумпата ќе го диверзифицира вашиот сопствен сексуален живот, ќе даде нови сензации и, можеби, ќе ви овозможи свежо да ги погледнете можностите на вашето тело.

Што е вакуум пумпа?

Вакуумската пумпа првично беше создадена за борба против еректилната дисфункција. Зголемувањето на пенисот беше несакан ефект. На кој принцип работи овој уред?

Вакуум пумпа е проѕирен цилиндар, колба со влез, но без излез. Поточно, има излез, но тоа е мала дупка на која е прикачено црево. Тенкото црево, пак, е прикачено на пумпата за испумпување на воздухот од колбата. Пумпата често е претставена со евтина рачна круша, како што, на пример, се случува во евтини пумпи од секс-шопови. На скапи пумпи, инсталирана е специјална пиштол-пумпа со манометар за следење на притисокот во колбата.

Принципот на работа е едноставен:

 1. Пенисот се вметнува во колбата.
 2. Колбата се притиска цврсто на пубиот.
 3. Воздухот се евакуира од колбата со помош на рачна пумпа. Во колбата се создава негативен притисок или, како што велат, вакуум. Како резултат на тоа, кавернозните тела се полни со крв, што предизвикува вештачка ерекција.

По сесијата за пумпање, членот одржува ерекција некое време, што овозможува, заедно со употреба на средства од категоријата вијагра или прстен за ерекција, да има сексуален однос.

Сепак, корисниците на вакуумски пумпи забележаа дека по сесиите за пумпање, членот изгледа помасивно од вообичаено. Како што се испостави подоцна, употребата на вакуумска пумпа навистина го зголеми пенисот, но не долго: до крајот на денот, пенисот секогаш ја добиваше својата поранешна големина. Откако го дознале ова, продавачите на сексуални уреди почнале да ја продаваат вакуумската пумпа како уред за зголемување на пенисот. Така вакуумската пумпа ја стекна својата популарност.

Механизми за зголемување на пенисот за време на пумпање

Привремено зголемување

Што го прави пумпањето да предизвика привремено зголемување?

 • Механизам 1. Со продолжено (за времето на сетови ќе дознаете подоцна во статијата) пумпање, еластинските влакна во туниката на пенисот се растегнуваат. Ова им овозможува на кавернозните тела да задржат повеќе крв, со што се зголемува обемот на пенисот. По неколку часа, кога еластинските влакна повторно ќе ја земат својата претходна должина, обемот на пенисот ќе се врати на вообичаената норма.
 • Механизам 2. Вториот механизам на зголемување на пенисот е лимфниот проток. За време на пумпањето, не само што тече многу крв во пенисот, туку и лимфата. Тој е концентриран под кожата (во кожичката), што предизвикува ефект на таканаречената „крофна" по завршувањето на сесијата за пумпање. Во текот на првите часови со пумпа, лимфата посилно се поплавува. Подоцна, количината на лимфата за време на пумпањето е значително намалена. Во принцип, лимфата не е опасна и не е негативен знак. Покрај тоа, неколку часа по часовите, лимфата ќе го напушти вашиот пенис низ лимфните канали и сè ќе се врати во нормала. Ако е можно, треба да се осигурате дека количината на лимфата не е прекумерна.

Зголемување на трајна основа

За да се зголеми на трајна основа, треба да ја комбинирате употребата на пумпата со рачни вежби. Потоа, со посебни режими на пумпање, ќе може да се истегне туниката, а во следниот циклус да се „испумпаат" пештерите. Со секоја од овие задачи, со компетентен пристап, вакуумската пумпа успешно се справува.

Вакуумската пумпа може да се користи како независен уред или може да се комбинира со главната рачна програма. Втората опција е пожелна.

Користејќи ја пумпата заедно со рачни вежби, може да постигнете многу поголем резултат за да го зголемите конверторот на фреквенцијата. Така, со помош на вакуум пумпа е можно да се зголеми и должината и обемот на пенисот.

Видови на пумпање

Пакување

Пакувањето е помпезен режим за истегнување на туниката. За пакување е потребна тесна колба во која еректираниот член не може да набабри во ширина, па силата на вакуум ќе ја повлече во должина. Овој метод ви овозможува да ја зголемите должината на пенисот, како и да ја истегнете туниката.

Класично пумпање

Класичното пумпање е пумпање во широка колба. Силата на вакуумот во таква колба предизвикува пенисот да отече во ширина, пополнувајќи ги шуплините со крв до крај. Со истегната туника, овој метод на пумпање помага ефикасно да се зголеми обемот на пенисот.

Како да креирате програма за обука за секоја од целите? Прочитајте понатаму во статијата.

Безбедносни правила за работа со вакуумска пумпа

Вакуумската пумпа е прилично ефикасна алатка за зголемување на пенисот. Меѓутоа, со непромислена употреба ќе добиете само повреди и потемнување на пенисот. Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа статија пред да го користите уредот.

Во никој случај не ги прекршувајте следниве правила:

 1. Ако почувствувате болка, веднаш прекинете ја сесијата за пумпање. Откријте што ја предизвикува болката. Ако причината била повреда, тогаш почекајте целосно заздравување пред следната сесија. Ако причината за болката била, на пример, штипкање на кожата, проблемот треба да се реши и да се продолжи со пумпањето.
 2. Никогаш не брзајте. Не доведувајте ја сесијата за пумпање до болка! Зголемете го притисокот (поточно, спуштете го, бидејќи се создава вакуум во колбата) непречено, недела по недела. Тајната на растот не е во лудите товари, туку во постојаната компетентна обука.
 3. Во никој случај не надминувајте 40 минути пумпање по сет! Еден час е временското ограничување на мало оптоварување. Во тоа време, треба полека да пристапите. Со продолжен вакуум, крвта престанува да циркулира слободно во пенисот, како резултат на што клетките во пенисот почнуваат да умираат.
 4. Не пумпајте премногу често. Сесијата за пумпање е многу пријатна работа: членот во пумпата отекува до импресивна големина, што е убаво да се види. Сепак, не треба да пумпате 3 пати на ден. Вашата цел е зголемување на пенисот, а не да се восхитувате на привремениот ефект. Пречестото вежбање го попречува растот. Затоа, следете го распоредот за обука, за кој ќе дознаете подоцна во статијата.

Пенисот е изненадувачки силен, доста е тешко да се повреди. Со соодветна обука, ризикот од повреда се стреми кон нула.

Програма за обука за вакуум пумпа

Размислете за две програми за обука:

 1. Првата програма е насочена кон истегнување на албугинеата на пенисот.
 2. Втората програма е насочена кон „пумпање" на пештери.

Потребни се две различни колби за секоја од двете програми. Цревото и пумпата за испумпување на воздух се универзални за сите колби. Првиот тип на обука бара тесен пакувач.

Програма за истегнување на протеинската мембрана (должина)

Колбата за пакување треба да биде доволно тесна: пенисот во ерекција не отекува во ширина за време на пакувањето, ѕидовите на колбата го ограничуваат проширувањето, наместо тоа пенисот е продолжен во должина.

Програма за обука:

 1. Масажа на тестисите - 5 мин.
 2. Греење на пареа - 10-15 минути.
 3. Лесни директно се протега во сите правци - 10-15 минути.
 4. Јаже со висок напон - 10 мин.
 5. Јаже или А-истегнување (како што сакате). Овде можете да вклучите и обратен потисок, како и седење на член.
 6. Лесен jelq - 50 повторувања. Пред да започнете со пумпање, треба да го подготвите пенисот за пумпање. Jelq е совршен за оваа намена. Сув или влажен желк, кој најмногу ви одговара.
 7. Пакување. Сега ќе опишеме детално како се изведува сесијата за пумпање.

Постапка за пакување

Доведете го пенисот до ерекција од 80-90%, подмачкајте со крем или течен вазелин, потоа ставете го во колбата и цврсто притиснете го на пубиот. Обидете се да не го внесете вазелинот на скротумот, инаку и тој ќе биде вшмукан во колбата. Ако тоа се случи, не толерирајте го: извадете ја колбата, избришете го скротумот сув со салфетка и повторно ставете го пенисот во колбата. Ако триењето го спречува истегнувањето, тогаш подмачкајте ја внатрешноста на самата колба со лизгачко крем-масло. Лизгањето треба да биде 100%.

На висококвалитетните пумпи има манометар, го покажува притисокот во пумпата. Не можам да ви дадам оптимални индикатори за притисок, бидејќи за некого 4 единици ќе изгледаат како опипливо оптоварување, додека другиот нема да чувствува ништо. Треба да го следите притисокот од друга причина: треба да знаете на која ознака сте започнале, за да можете потоа непречено да го зголемите товарот и да не одите премногу далеку.

Членот во колбата ќе се протега до целата должина. Следете ги вашите чувства. Запрете го сетот ако се појави болка.

Сетови за обука

Одморете помеѓу сериите 3-5 минути. Во тоа време, може да се направи лесно истегнување. Пред следниот сет, повторно доведете го пенисот до 80-90% ерекција.

 • Првиот сет. Поминете го првиот сет на мало оптоварување: не обидувајте се да го испумпувате целиот воздух за да го истегнете пенисот до максимум при првиот пристап. Ако на почетокот почнете да гестикулирате, тоа ќе го запре растот. Сè има свое време. Правете лесни вежби за 10 мин.
 • Втор сет. Следниот сет, можете малку да го зголемите притисокот. Ова е местото каде што манометарот ви помага: погледнете го манометарот и малку подигнете го притисокот. Исто така оставете 10-15 минути за вториот сет.
 • Трет сет. За третиот сет не го зголемувајте притисокот, туку зголемете го времето на 20 минути. Треба да се чувствувате добро во текот на целиот сет. Нема болка!

По сетови

По пакувањето повторно светло jelq, буквално 30-50 светлосни повторувања. Не обидувајте се да правите целосен тежок jelq како на васкуларна програма. Во овој случај, потребен ви е jelq за да ја зголемите циркулацијата на крвта, бидејќи за време на пумпањето, крвта стагнира во пенисот.

Потоа направете директно влечење со средна јачина 5-10 минути.

Измерете го параметарот BPFSL пред и после тренинг. Ако има WUP после тренинг, правиш се како што треба. Ако не, прочитајте ги написите внимателно повторно и анализирајте ги вашите тренинзи.

На крајот од тренингот, намачкајте го пенисот со брза помош за модринки и модринки или слична маст.

Тренингот заврши. Распоредот е претпочитан 2/1 или 3/1. Никогаш не заборавајте за одмор, но не треба да бидете мрзливи. Следете ја состојбата на пенисот, тренирајте компетентно, вредно и вашиот пенис дефинитивно ќе порасне.

Зголемување на товарот

И сега малку повеќе за зголемување на товарот. Цела недела не надминувајте го наведеното оптоварување. Првиот сет е лесен, 10 минути, вториот сет е малку зголемен товар и исто така 10-15 минути, третиот сет на истиот притисок е 20 минути. За една недела, малку, само малку, зголемете го товарот за првиот сет, затоа, вториот сет ќе биде со уште поголем товар, третиот сет на истиот притисок, но веќе 20 минути. Шемата е едноставна.

Значи, недела по недела, постепено зголемувајте го товарот. Ова ќе ви помогне да ги добиете најдобрите резултати. По неколку недели, кога ќе стекнете искуство, тогаш зголемете го времетраењето на сериите на 15 минути за првиот сет, 20 минути за вториот и 25 минути за третиот.

Со доволно искуство, можете да ја надградите и промените вашата програма за обука, врз основа на примерите што ги наведов.

Продолжете со текот на истегнување на туниката додека не ја зголемите разликата помеѓу BPFSL и BPEL на 2 cm или повеќе, а потоа продолжете со васкуларниот циклус. Меѓутоа, ако сте ги прочитале сите претходни написи и сте го направиле тоа правилно, тогаш веќе го знаете ова.

Васкуларна програма со помош на пумпа

Список на вежби:

 1. Масажа на тестисите - 5 мин.
 2. Греење на пареа - 10-15 минути.
 3. Директно влечење со средна јачина - 5 мин.
 4. Jelq - 100 повторувања.
 5. Еректирани кадрици - 10 мин.
 6. Седење на полуподигнат член - 10 мин.
 7. Сесија на пумпање.

Редоследот на однесување

Сесијата на пумпање на васкуларниот циклус е сосема иста како и на циклусот на истегнување на туниката, со единствен исклучок што колбата во овој случај е широка, не тесна, а пенисот се надува во ширина. Времето на сесијата и принципот на зголемување на оптоварувањето се сосема исти.

Правете склекови помеѓу сериите. Ќе бидат доволни 10-15 туркања помеѓу сериите. Комбинацијата на вакуумската пумпа и ударите создава некои фантастични VUP. Внимателно изведете удирање. Ако сметате дека оптоварувањето е преголемо, тогаш забавете го и скратете го тренингот.

Конечно, направете лесен jelq за да ја забрзате циркулацијата.

Тренингот заврши. На крајот од тренингот, подмачкајте го пенисот со амбулантна маст за модринки и модринки или еквиваленти. Распоред 2/1 или 3/1.

Со помош на оваа програма, после циклус на истегнување на туниката, успеав да го зголемам обемот на пенисот за 0, 5 см месечно. Тоа беше добар резултат! Потоа растот забави, по што повторно се префрлив на циклусот на истегнување на туниката.

Бидете внимателни на вашиот сексуален орган. Ако сметате дека членот не е подготвен за таков товар или не се опоравил, одморете се.

За да ја следите ефективноста на тренингот, можете да го измерите обемот на пенисот пред и за време на тренингот. Сепак, треба да се обидете да го измерите пред членот да се наполни со лимфа. Обемот зголемен со лимфата не нè засега. Ни треба чист WUP. И колку е поголема разликата помеѓу мерењата на почетокот и за време на тренингот, толку подобро. Ако разликата се зголемува од недела во недела, вие сте на вистинскиот пат.

Неколку важни точки

Сега да погледнеме неколку важни точки во класичното пумпање.

Момент 1 - рачни вежби + пумпа

Вакуумската пумпа е одличен додаток на главната програма за вежбање и го подобрува ефектот на тренингот. Не треба да се префрлате на еднократна употреба на пумпата - ова ќе биде погрешна одлука.

Момент 2 - лимфа

Кога вежбате со пумпа, пенисот е силно „преплавен" со лимфа. Првите тренинзи на лимфата може да бидат повеќе, по неколку сесии таа „поплавува" не толку многу.

Ако има многу лимфа, тогаш сетот може да го поделите во две фази, со пауза помеѓу фазите од 30 секунди.

За да се спречи голема количина на лимфа, пумпањето во кондом ќе овозможи. Да, немојте да се чудите. Во кондомот, кожата е цврсто стегната, што спречува лимфата да се собере под него. Ова не влијае на севкупната ефикасност на обуката.

Момент 3 - лековити креми

На крајот на тренингот, мора да користите лековита крема. Ова ќе помогне брзо да се излечат црвените точки и да се спречи потемнување на пенисот.

Момент 4 - крв за време на пумпање

Со класично пумпање, препорачливо е да се пие аспирин пред тренинг (ед. забелешка, прво проверете кај вашиот лекар). Го зголемува протокот на крв и спречува згрутчување на крвта.

За време на вежбање со зголемени оптоварувања, неколку мали капки крв може да излезат од уретрата. Ова се должи на оштетување на садовите во уретрата. Во овој случај, веднаш прекинете ја сесијата и оставете си одмор од две недели.

По две недели одмор, продолжете со тренингот, но започнете постепено: по две недели лесен тренинг, вратете се на целосен тренинг.

Момент 5 - секс после тренинг

После тренинг, не треба да имате секс или да мастурбирате. Дајте си одмор на себе и на вашиот член. Имајте секс следниот пат.

Момент 6 - затемнување на кожата

Со активно класично пумпање, кожата на пенисот може малку да потемни. Ова се случува кога не се почитуваат условите опишани од мене во програмата: загревање, соодветност на товарот, употреба на креми после тренинг. Во секој случај, затемнувањето не е болен знак. Механизмот за затемнување го опишав во претходните статии.

Разделни зборови и желби

Пријатели, веќе знаете многу за зголемување на пенисот. Веројатно веќе сте ги постигнале првите резултати, првите сантиметри. Продолжете да вежбате и ќе постигнете уште повеќе.

Не можете да не забележите дека времетраењето на тренинзите што ги опишав надминува еден час. Да, тоа е доволно долго, но во оваа фаза е неопходно. По растот на почетник, по првите сантиметри, сè потешко е да се постигне поголем пораст. Пенисот се прилагодува на оптоварувањата, така што и тренингот станува потежок. Но, не губете срце, сè е во ваши раце! Кој сака, ќе постигне. Никој не вети дека ќе биде лесно. Трпение за вас пријатели и раст!