Најреални и докажани методи како да се зголеми пенисот без операција

Пенисот може да се зголеми без прибегнување кон операција

Гери, наставник од Пенсилванија, не бил задоволен од големината на својот пенис. Уште во училиште, како плејмејкер во фудбалскиот тим, тој го откри овој проблем гледајќи ги своите врсници под туш. До 20-годишна возраст, должината на неговиот пенис беше 11, 3 см. Ова доведе до комплекс на инфериорност, Гери затвори.

Животот на идниот учител драматично се промени кога најде излез - обука. Како вистински спортист си постави цел што ќе ја постигне по секоја цена.

Користејќи импровизирани средства, масти и масажа, Гери постигна импресивни резултати. За една година, неговиот пенис се зголемил за 4 cm во должина и 2 cm во ширина. До 32-годишна возраст ги стекнал негуваните 18 см.

Хируршката маса е опција за сопственици на абнормални големини на пенис. Во други случаи, разгледајте алтернативни начини да го зголемите.

Која е нормалната големина и дали треба да се смени?

Норми за големината на машкиот генитален орган не постојат. Покрај тоа, големите димензии често предизвикуваат болка кај жената. Ова е парадокс: форумите се полни со пораки од девојки кои сонуваат за „просечни" членови. Наместо тие „агрегати", гледајќи на кои тие извикуваат: „леле! "

Студиите на американскиот и миланскиот универзитет ја утврдија просечната должина на пенисот во ерекција.Обеше нешто повеќе од 14 см.

Во мултикултурен аспектпросечната должина се движи од 13 до 17 см.

Нормалната големина на пенисот е од 13 до 17 см

Како резултат на тоа, фалусотпомалку од 12 cm во ерекција се класифицирани како мали пениси. Доколку членповеќе од 17 см - до големи. Во зависност од ерата и бројот на испитаници, овиеброевите се разликуваат за 1-2 см.

Ако вашата големина паѓа во рамките на просечните параметри, не треба да се грижите. Хируршката маса во овој случај е исмејување на телото.

Нема индикации за зголемување на пенисот без операција.Овие методи не ги препишуваат лекарите. Ова е свесен избор на маж.

Индикации за пластична хирургија:

 • Микропенис, односно големината на пенисот е помала од 8 см.
 • Мала големина на пенис во комбинација со функционални проблеми.
 • Вродена аномалија или стекнат деформитет.
 • нарушувања на возраста.

Најдобрите начини

Најефективен, докажан и „неегзотични":

 • Сода;
 • Вежби;
 • Млазници;
 • Лекови;
 • Гелови, креми, масти и спрејови;
 • пумпи;
 • Екстендери;
 • Носачи;
 • Масажи;
 • Истегнување товар;
 • jelqing;
 • народни методи.

Ајде да го разгледаме секој од нив одделно.

Народни методи

Народни методи ќе помогнат да се зголеми пенисот домаНародните методи се популарни денес. Пример: зголемување на пенисот со сода бикарбона.

На база на сода бикарбона се прават бањи, по чија редовна употреба пенисот станува поеластичен. Поради зајакнувањето се создава чувство на дополнителен волумен.

Вежби

Постојат вежби за зголемување на пенисот кои ги користат мажите ширум светот.

jelqing

Jelqing е масажа која го растегнува пенисот во должина. Движењата со масажа го зголемуваат протокот на крв во пенисот, истегнувајќи ги кавернозните тела. Ова го обезбедува резултатот. Првиот ефект се забележува по еден месец стабилна обука.

За време на jelqing, се користат лубриканти и со органот се ракува внимателно.

Пенисот се обвиткува околу дланката и се стискане повеќе од 15 секунди. Потоа истегнете се во различни насоки, наизменични движења: нагоре и надолу, десно и лево.Во текот на правилната вежба, нема непријатни, болни сензации.

млазници

Млазниците се класифицирани како сексуална забава. Тие внесуваат нови сензации во интимност, но не стануваат ваш „психотерапевт". Млазниците се поделени на задебелување и издолжување.

Продолжување на пенисот

Млазниците се направени од хипоалергични материјали. Додаваат на телото3 до 10 см веднаш.

Лекови

Во аптека се продаваат лекови, како и масти, креми или гелови. Тие, исто така, ја зголемуваат циркулацијата на крвта во пределот на препоните. Ова го стимулира зголемувањето на пенисот. Лековите се достапни без рецепт, но тоа не исклучуваконтраиндикации.

Подготовките се користат по консултација со специјалист.

Вакуумска пумпа за зголемување на пенисот

Пумпи

Пумпите го зголемуваат пенисот и ја подобруваат потенцијата. Уредот го зголемува протокот на крв во пенисот со создавање вакуум во внатрешноста на уредот.

Еднократната употреба не дава долгорочни резултати.Се користи непосредно пред интимноста.Продолжувач и носилка

Екстендер е специјално дизајниран уред кој ја истегнува мембраната на пенисот. Се носи дневно три пати по три часа. Болката е сигнал за неправилна употреба на екстендерот.

Уредот предизвикува непријатност само на почетокот на патеката за обука!

По примена на човекотја зголемува должината за 1-2 cm за 6-12 месеци.

Примарното оптоварување и распоредот за носење на уредот го одредува лекарот. Интензитетот не влијае на стапката на раст на ткивото. Трпението е придружник на обуката.

Носачот ги извршува истите функции како и продолжувачот. Но, носилката е невидлива под облеката.

Масажа

Мажот го зголемува пенисот со масажа
Масажата го зголемува пенисот, ја подобрува потенцијата.

Техниките се насочени кон зголемување на протокот на крв и истегнување на кавернозните тела.


товарот

Истегнување со товар е древен метод, но од оване помалку опасно. Под тежината на товарот прикачен со врвка и леплива лента над главата, пенисот се растегнува, активирајќи го растот на ткивото.

Овој метод е крајно трауматичен!

По обесувањето, тие губат интимна чувствителност, се појавува редовна болка. Во овој случај, обуката е прекината. По некое време, режимот се враќа, намалувајќи ја тежината на товарот.

Откако ги достигна негуваните 18 см, Гери застана. „Го зголемив членот", рече Хари, „да се развивам ментално, физички и да се префрлам на ново духовно ниво. Тоа беше чекор на патот кон сеопфатниот развој на вашето тело, до неговата опиплива модификација.

Препорачуваме комбинирање на методи засновани на истегнување на ткивата на фалусот со употреба на специјални алатки.

За да му помогнете на телото, користете храна и билки за раст на пенисот.